Actuele Evenementen Informatie

Wenters Plus

Levenstestament

testamentEen levenstestament geldt zolang u leeft, vandaar de benaming. Een levenstestament is van belang als u zelf niet meer in staat bent om uw eigen zaken te regelen.  U kunt dan volmacht aan uw partner geven, maar ook aan uw kinderen of een ander die u vertrouwt.
Met een levenstestament voorkomt dat voortijdig bewind of curatele aangevraagd moet worden, waarbij voor bepaalde handelingen de toestemming van de rechter nodig is.
De weg naar de rechter is een formele weg en toestemming zult u niet overal voor krijgen.
Met een levenstestament geeft u aan uw vertrouwenspersonen een volmacht om alle rechtshandelingen, zowel op financieel als medische gebied, voor u te verrichten.

In het levenstestament kan opgenomen worden dat degene aan wie u de volmacht geeft, schenkingen namens u kan (blijven) doen, om bijvoorbeeld uw vermogen te verminderen in het kader van de AWBZ-bijdrage.
Ook als u gehuwd bent in gemeenschap van goederen is het nodig om elkaar volmacht te geven om alle zaken voor elkaar te kunnen regelen.

Een levenstestament is niet alleen van belang voor ouderen. Ook jongeren kunnen geconfronteerd worden met (tijdelijke) wilsonbekwaamheid. Een ongeluk kan iedereen overkomen.

Wanneer: donderdagavond 12 november
Door: notaris Mr E.J. (Erik) Oostrik.
Aanvang: 19.30 uur|
Waar:      ’t Gasthuus, Misterstraat 96-20, Winterswijk.
Kosten:     € 2,50 p.p. inclusief een kop koffie of thee (graag contant betalen bij binnenkomst)

Met inachtneming van de Covid 19 maatregelen mogen er maximaal 40 personen worden toegelaten.
Daarom is aanmelding verplicht. Wie het eerst komt die het eerst maalt.

Aanmelden bij G.Siebelink, Weeninkpad 37 7101 MX Winterswijk

E-mail: secretariaat@wentersplus.com.
Telefoon: 0543-530 889
Of geef u op via onderstaand formulier:


Wenters Plus

Nationale Diabetes Challenge

nationale Diabetes ChallengeNationale Diabetes Challenge in Winterswijk op 19 en 23 juni 2020

Doe mee met online wandelprogramma ‘Jouw Wandeluitdaging’
Dit landelijk online wandelprogramma in combinatie met de start en eindbijeenkomst  is voor iedereen die wil gaan of blijven wandelen. Of je nu diabetes hebt of niet, veel of weinig wandelervaring hebt, mee hebt gedaan aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) of niet: Iedereen kan meedoen, het is heel laagdrempelig. Een voorwaarde is wel dat je 10 minuten aaneengesloten kunt wandelen. Een half jaar lang wandel je naar je doel van 5 of 10 kilometer. Voor informatie en aanmelden zie de website www.bvdgf.org/actie/27026  deelname is gratis.

Winterswijkse challenge
Actief Winterswijk biedt de mogelijkheid om gezamenlijk te starten. Dat kan op vrijdag 19 of dinsdag 23 juni 2020. Op de startavond is er uitleg en worden er oefeningen gedaan. In groepjes wordt er dan een start gemaakt met het wandelen. Door samen te blijven wandelen blijf je gemotiveerd om je doel te bereiken. Uiteraard houden we ons aan de maatregelen van het RIVM.

Wekelijks routes en gezamenlijke afsluiting in december
Iedere week wordt er door Actief Winterswijk een route gemaakt volgens de afstand van het programma.
In december is er een gezamenlijke afsluiting waarin we ons doel van de 5 of 10 kilometer gaan wandelen.  

Aanmelden Winterswijkse gezamenlijke start
Vind je het leuk om in Winterswijk mee te doen aan de gezamenlijke start? Meld je dan aan bij: Beweegmakelaar Jolanda Geurkink jgeurkink@winterswijk.nl (06) 11 515 414 of
Buurtsportcoach 55+ Monique Wieskamp mwieskamp@winterswijk.nl.
We starten 19 en 23 juni om 19.30 uur in het Huininkmaatpark.
Er kunnen maximaal 30 personen per avond meedoen.

Een mooie start voor een gezonde toekomst!


Wenters Plus

Gasthuus na 1 september weer geopend

Het Gasthuus blijft tot 1 september gesloten voor de reguliere bijeenkomsten van Wenters Plus. In ons verenigingsblad Wenters Plus, die uitkomt op 1 juli, leest u hier meer over.


Wenters Plus

Koninklijke onderscheiding Jan en Bertha KuiperijWenters Plus

Tijdelijke stop activiteiten!


Op 21 april deelde onze premier Mark Rutte op de TV ons mede dat alle grotere activiteiten tot 1 september nog niet zijn toegestaan. Het gevolg van deze maatregel is dat wij geen activiteiten kunnen organiseren zoals u het van ons gewent bent. Het bestuur had het zo graag anders gedaan doch helaas u en wij moeten wachten op betere tijden.

Natuurlijk kijkt het bestuur al verder dan 1 september. Wat gebeurt er als de 1,5 meter afstand ook daarna in stand blijft wat kunnen wij dan nog ondernemen?  Via ons boekje en op onze website houden wij u op de hoogte van de stand van zaken.

Heeft u vragen dan mag u natuurlijk een van onze bestuursleden bellen.

Hou vol in deze moeilijke tijden.

Wenters Plus

Vrijwilligers gezocht


Vrijwilligers gezocht voor het Gasthuus.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij

Hans Willemsen

Zonnebrink 110

Villa Mondriaan