Actuele Evenementen Informatie

Wenters Plus

De Ahof


De harmonicagroep “De Ahof” is in 1986 opgericht door Herman Jansen uit Varsseveld. In ruim twintig jaren is deze groep uitgegroeid van vier naar twintig leden waaronder tien Duitse muziekliefhebbers. Zij spelen met veel plezier, ook met het doel om anderen enthousiast te maken voor harmonicamuziek. Naast de harmonica wordt in de trekzakgroep ook accordeon gespeeld. Deze spelers moeten wel rekening houden met de mogelijkheden van de harmonica die nagenoeg alleen in de muziekstemmingen G, C en F kunnen spelen.
De naam “De Ahof” is afkomstig van de naam van de oude Scholte-hoeve aan de Polstraat te Aalten waarin het Sociaal Cultureel Werk Aalten is gevestigd. Ooit is daar de trekzakgroep begonnen.
De muziek wordt ondersteund door een drummer en begeleid door een vast zangduo. Het repertoire bestaat uit liederen uit de grensstreek, dat wil zeggen, dialectliederen, Duitse volksmuziek, schlagers en Nederlandse volksliederen waarbij ook het publiek kan meezingen.
Er wordt iedere donderdag van 14.00 tot 17.00 uur geoefend in zalencentrum “ ’t Schepersveld” aan de Loohuisweg 5 te Aalten. Gasten zijn altijd welkom om te luisteren.
De groep speelt graag in verzorgingshuizen, sportcentra, op harmonicadagen en bij andere festiviteiten, ook in de privesfeer.
Er worden gezellige programma’s samengesteld waarbij ook met speciale wensen rekening wordt gehouden.
Om de kosten laag te houden is de afstand naar de plaats van optreden helaas beperkt.

Wenters Plus

Voorlichting politie


Kom op dinsdagmiddag naar de voorlichting van de politie. Het belooft een leerzame en ook een leuke middag te worden!!


Villa Mondriaan